2014.04.13.

Pimasz színorgia
 
Szeretem mikor egy esküvő tematikus - de nem túl direkt, nem erőltetett. Inkább csak  a harmóniát érzed, hogy a pár egyénisége átsüt mindenen.

Játékos könnyedség, pimasz színorgia, fesztivál hangulat - ez az a három dolog, ami elsőre eszembe jut erről a kissé rendhagyó esküvőről. Talán ez volt a legszínesebb, amit az évek alatt készítettem - szerettem a hangulatát az első pillanattól fogva. Anikót és Balázst tavaly ismertem meg. Konkrét elképzelésekkel jöttek hozzám, miközben mégis rengeteg szabadságot, bizalmat kaptam Tőlük. Az első találkozón már kiderült valami igazán izgalmas dologra készülnek. Ötletekre nyitottan, lazán álltak az egészhez és ez a könnyedség belengte az egész eseményt.


Pimasz színorgia Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia

A kiindulási alap a meghívón is megjelenő zászló girland motívum volt, melyet egy barátjuk tervezett számukra. Ez visszaköszönt a tortán és az dekorációban is. A másik meghatározó pont Anikó kék cipőjének a színe, melyet szeretett volna, ha valamelyik virág visszatükröz a sok közül. A leginspirálóbbak a jegyesfotóik voltak -  itt megnézheted -  a szivárvány megannyi árnyalata így a virágokon köszönt vissza. Mikor megláttam a képeket tudtam Zsolt csodás munkát fog végezni az esküvőn is, bár  bevallom  képei minden várakozásomat felülmúlták.

Két helyszínen zajlott a nagy nap. Délben  a balatonfüredi Koczor pincében volt a szertartás a szűk családnak. A hátteret a Balaton panorámája adta, igazi vidéki bohém életérzés - kopott asztal, levendulaföld, szőlőtőkék a háttérben a kék ég...

Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia

Ebéd után a buli Budapesten a Sacellári kastélyban folytatódott. A dupla helyszín miatt még gondosabb odafigyelést igényelt a szervezés. Mindkettő nagyon izgalmas lehetőségeket rejt magában, egyedi, különleges atmoszférával már megteremtve az alaphangulatot.

Pimasz színorgia
Pimasz színorgia

A kastély parkjában  a ceremónia a barátoknak szólt, a szalagokat, zászlókat lengette a szél... itt a szecessziós stílusú épület adta a rendhagyó hátteret a moha monogramokkal. 

Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia

A  menü táblára írva, az asztalkákon orvosi üvegekben és régi teásdobozokban virágok. Kényelmes beszélgető sarok várta a barátokat, az este beköszöntével pedig fehér  lampionok és gyertyák világították meg a kastély öreg fákkal körbeölelt parkját.

Rengeteg munka előzte meg ezt az eseményt, sokat készültünk rá. Varrtunk, táblát festettünk, anyagot szabdaltunk, kellékeket válogattunk.

És csak ezután következtek a virágok...  A csodás kék színt a clematisz adja, amit kiegészít a korall pünkösdi rózsa, kék hortenzia, lila rózsa, dália - regeteg pompás árnyalatban! Rózsaszín és vanília kerti rózsák, lisianthus, ördögszem, tollbuga, tubarózsa - még leírni is sok ezt a rengeteg nevet! 

Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia
Pimasz színorgia

Mindig kalandos egy esküvő, pláne, ha több helyszínen zajlik és nem csak a virágok miatt, hanem amikor az enteriőrök berendezésében is részt veszünk. Az érdem nem csupán a miénk, Anikó és Balázs családja rengeteget segített a szervezésben - igazi, felejthetetlen csapatmunka volt ez - de a képeket elnézve és visszaemlékezve igazán megérte!

Még több kép a Galériában

A bejegzésben pár fotót mi, a képek többségét pedig Rokolya Zsolt készítette.

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás